Leer de Google Standaard
 

Standaard Zoekopdracht
Om een zoekopdracht in te voeren in Google, type gewoon een paar omschrijvende woorden en druk op de 'enter' toets (of klik op de Google Zoek Knop) voor jouw lijst met relevante resultaten.

Google gebruikt geavanceerde tekstcombinatie technieken om pagina's te vinden die zowel belangrijk als relevant zijn aan jouw zoekopdracht. Bijvoorbeeld, wanneer Google een pagina analyseert, kijkt hij wat andere pagina's, met koppelingen naar deze pagina, hierover te zeggen hebben. Google prefereert ook pagina's waarbij de zoekwoorden dicht bij elkaar liggen. Zet je tekst tussen " ...." om woorden te koppelen of hele zinnen compleet te houden.
Bijv. "De hond in de pot vinden" Zoekt op de volledige zin.

Automatische "en" Zoekopdrachten
Google geeft alleen die pagina's die alle zoektermen bevatten. Het is niet nodig om een "and" of "or" te gebruiken tussen de zoektermen. Om een zoekopdracht te beperken, gebruik gewoon meer termen.

Stop Woorden
Google negeert gewone woorden en karakters, ook wel bekend als stop woorden. Google negeert standaard termen zoals "http" en ".com" alsook zekere losse getallen en letters, omdat deze termen zelden helpen tot het vernauwen van het zoekresultaat, en kan het zoeken behoorlijk vertragen.

Gebruik de "+" teken om stop woorden in te voegen in het zoekresultaat. Wees er zeker van om een spatie voor de "+" teken te gebruiken. [Je kan ook het "+" teken invoegen in zoektermen met stukjes zin.] Dus bijvoorbeeld:  auto +volkswagen  of gemeenthuis +Deventer +openingstijden

Bekijk je zoektermen in context
Iedere Google zoekresultaat bevat een of meerdere stukjes tekst van de webpagina, welke je toont hoe je zoektermen zijn gebruikt binnen de context van de pagina.bijv "Frans en Alie Petry" +Deventer Google kan niet meer dan 20 woorden aan een tegelijk verwerken. Karakters tussen aanhaaltekens worden als een geheel herkend.

Afkorten
Om de meest precieze resultaten te verkrijgen, gebruikt Google geen zgn. "stemming" en gebruikt ook geen zgn. "wildcard" zoekopdrachten. In andere woorden, Google zoekt naar precies die woorden die u opgeeft in het zoekveld. Zoeken naar 'googl' of 'goog*' geeft geen 'googler' of 'googlin'. Als u twijfelt, gebruik dan beide vormen: 'vliegtuig' en 'vliegtuigen' bijvoorbeeld.

Maken hoofdletters of accenten enig verschil?
Google zoekopdrachten zijn niet hoofdlettergevoelig. Alle letters, hoe u ze ook typt zullen worden gezien als kleine letters. Bijvoorbeeld, zoeken naar 'google', 'GOOGLE', en 'GoOgLe' zullen allemaal dezelfde resultaten opleveren.

Google zoekopdrachten zijn ook normaliter niet gevoelig voor accenten of andere leestekens. D.w.z.: [Muenchen] en [München] zullen allebei hetzelfde resultaat opleveren. Als u verschil wilt opgeven tussen zulke woorden, gebruik dan een + teken zoals het verschil tussen [+Muenchen] en [+München].

Wilt je nu een zoekopdracht invullen gebruik dan de onderstaande balk.......

Google
Plaatjes zoeken

Google's plaatjeszoeker is de meest uitgebreide op het Web, met meer dan 425 miljoen plaatjes geïndexeerd en beschikbaar voor bekijken. Om de plaatjeszoeker te gebruiken, ga naar de geavanceerde zoekpagina of http://images.google.com en geef een zoekopdracht in het plaatjes zoeken venster, klik dan op de zoekknop. Op de resultatenpagina, klikt u gewoon op de plaatjespostzegel om het grote formaat van het plaatje weer te geven en de pagina waar het plaatje gesitueerd is. (n.b.: om toegang te krijgen moet standaard Engels als taal ingevoerd worden op de voorkeurenpagina.)

De plaatjes geïdentificeerd door de Google Plaatjeszoeker kunnen beschermd zijn door copyrights. Alhoewel u de plaatjes kunt lokaliseren en kunt benaderen via onze service, kunnen we u geen rechten geven om ze te gebruiken behalve het bekijken op het web. Anderzijds, als u graag een van de plaatjes wilt gebruiken welke u gevonden hebt via onze service, adviseren we u contact op te nemen met de eigenaar van de site om permissie te vragen voor gebruik.

WAARSCHUWING: De resultaten die u ziet met deze optie, kunnen materiaal bevatten dat alleen geschikt is voor 18+. Google houdt rekening met een aantal factoren om te bepalen of een afbeelding relevant is voor uw zoekopdracht. Omdat deze methodes niet helemaal onfeilbaar zijn, is het mogelijk dat ongepaste afbeeldingen weergegeven worden tussen uw afbeeldingen.


U kunt natuurlijk ook met ALTAVISTA ZOEKEN

 


U kunt natuurlijk ook met  ZOEKEN.NL