Emmo en Rita Veneboer

Emmo wakker worden !!!!!


Een hondenbeet 27-11-07
Wat een hondenbeet al niet voor een ellende kan veroorzaken. Ik belde Emmo op... he maatje kan ik even komen buurten... natuurlijk maar hou er wel rekening mee dat ik zwaar gewonde ben. Vertel.... zei ik .... nou zei hij. Ik was met Scottie buiten aan het spelen en op een bepaald moment greep mijn hondje, in zijn enthousiasme mijn hand in plaats van de stok. Dat was even schrikken, zowel voor mij als voor de hond. Het resultaat een gemene wond, veroorzaakt door een van Scottie's hoektanden. Ben je er al mee naar de dokter geweest vroeg ik hem. Nee, waarom het is maar een klein wondje.
Een dag later belde ik hem, hij vertelde dat hij toch maar naar de dokter was geweest, want zijn hand was nu wel erg dik geworden. En dat gaf toch wel te denken. Eind van het liedje, een besmetting met een of andere bacterie, die erg gevaarlijk kan zijn als je er niets aan doet. Antibiotica was het eerste wat hij na een tweede bezoekje in ziekenhuis kreeg. Ook dit sloeg niet aan en nog een dag later lag hij op G5 met een infuus in zijn arm. Gelukkig hielp dit wel en is hij inmiddels weer thuis.   De volgende keer.... gelijk een spuit halen Eppie of je niet door je hondje laten bijten...

Emmo's slaapkamer vloertje 02-06-07
Emmo stond voor de deur, kan ik even je gereedschap lenen om een laminaat vloertje te leggen vroeg hij..... Natuurlijk maatje kan dat, we stopte het gereedschap in z'n Volvo en ik gaf hem nog wat tips, omdat voor hem het leggen van een laminaatvloer de eerste keer was. Emmo ging weg. Ik overlegde met de dames en ook die zeiden ga Eppie maar even helpen van middag. Ik naar het Wezenland. Als Emmo en ik samen zulke klusjes doen hebben we altijd de grootste schik. Met z'n tween lag het vloertje er dan ook in een poep en een scheet in. We konden op het balkon zagen en zo maakten we het minste rommel. Rita verzorgde de inwendige mens en we hadden zelfs de tijd om zo af en toe een peukie te roken Om een uur of zes was alles gereed en kon ik tevreden en moe naar huis.

Zonneschermpje verplaatsen.
Aan de buitenzijde hing een mooi zonnescherm dat Emmo wel leek. Nu wonen ze beide in de zelfde flat dus het zonnescherm kon mooi worden verplaatst van de ene flat naar die van Emmo en Rita. We zouden samen de klus klaren. Op een mooie zaterdag de oude kleren aangetrokken en een keer in onze handen gespuugd. De begon goed, Emmo vroeg of we eerst even naar het industrieterrein konden rijden om de douchecabine op wilde halen die hij samen met Dik en Rita had gekocht. Bij het bedrijf aangekomen bleek er een doos met onderdelen niet aanwezig te zijn. Dus we gingen chagrijnig onverrichte zaken  naar huis. Eerst het zonnescherm dan maar. Het verwijderen viel erg mee, 4 bouten en de elektrische bedrading los en daarna was het eitje dachten we. Tjonge, Tjonge wat is zo'n knikarmzonnescherm nog zwaar zeg en waar we geen rekening mee gehouden hadden was dat het apparaat drie meter zevenenzeventig lang is en hij niet in de lift past ! Dat was een strop. Er zat niets anders op dan het het gevaarte achttien trappen naar beneden te sjouwen en daarna weer 4 trappen bij Emmo omhoog de flat in. Na een keer diep te hebben gezucht begonnen we aan de marathon zonnescherm slepen. We zijn ook de jongste niet meer dames en heren ! Gelukkig kwamen we heelhuids met het zonnescherm op het balkon bij Emmo aan. Na een uurtje of twee knutselen hing het hele gevaarte op zijn plaats en hebben de Veneboertjes nu een werelds scherm en geen zon meer in de kamer.

 

Deurvanger Volvo 460 GLT gerepareerd
Op 06-01-2007 Had ik een probleem met de auto, van de rechter voordeur was de deurvanger versleten. Ik had her er met Emmo over. Geen probleem grote vriend, we gaan even naar de sloop en halen een andere die wel goed is. Zo gezegd zo gedaan. Het weer stond op klussen en de handen werden uit de mouwen gestoken. De De- en montage was inderdaad niet zoveel werk en binnen anderhalf uur hadden we de klus geklaard.  Hoe het geheel verliep lees je op mijn Volvo pagina

NIGHT OFF THE SIXTIES DIEPENVEEN "HOF VAN COLMSCHATEN"
28 Oktober 2006 gezellig uit, dat was het zeker. Ik had de kaartjes al vroeg gehaald en Rita zou die avond voor BOB spelen. Dus samen met Emmo en Rita onze beste vrienden naar 't Hof van Colmschaten in Diepenveen waar ze een dans/muziek avond hadden georganiseerd voor de oudjes onder ons. De muziek was inderdaad uit de jaren 60 en  Les Haricots speelde de sterren van de hemel. Hun repertoire bestond uit, ZZ and the Maskers, Chubby Checker, The Beatles enz. De avond begon met een kop koffie en daarna konden op penningen onze drankjes halen Het bier was heerlijk en de broodjes beenham waren precies op smaak voor de dames. Naarmate de avond vorderde werd het ook drukker, aan het eind van de avond zijn we maar in de bar gaan zitten waar we nog wat consumpties nuttigden. Alie leverde voor we weggingen de overgebleven munten in, wat naar mijn weten niet kon. Dus hilariteit alom. Rita bracht ons weer heel thuis, dus al met al een geslaagde avond om nog een keertje over te doen. Emmo en Rita nog bedankt voor de gezellige avond.

Op 15 05/2004 was er een rommelmarkt georganiseerd bij de de flat op Wezenland waar mijn maat Emmo woont. Emmo en ik zijn al jaren hele goede vrienden, dus werd het eens tijd om een webpagina aan deze vriendschap te wijden. Emmo en ik kennen elkaar al ruim 25 jaar. Ik heb hem leren kennen in Schalkhaar op de Westenbergkazerne waar ik als Korporaal TS  chauffeur berging werkte en hij als opperhoofd in de garage. Zins die tijd zijn we elkaar nooit meer uit het oog verloren en nog altijd hele dikke maatjes met elkaar. Ok terug naar de rommelmarkt. Het weer was uit de kunst en de stemming was opperbest. De bewoners van de Wezenlandflat hadden er ook deze keer weer de schouders ondergezet en de rommelmarkt was dan ook een groot succes. Emmo was gestrikt om als kraamverkoper te fungeren en Rita om de bar te runnen. De goederen die te koop aangeboden werden waren ook dit jaar weer van hoge kwaliteit. Toch is die Emmo wel een goede verkoper, smeert hij me een telefoon nummer melder aan voor 1 euro 25, ik denk nou mooi kan ik tenminste zien wie me belt of gebeld heeft, moet er eerst een batterijtje in a 3 euro 99, daarna kom ik er achter dat je je eerst aan moet moet melden bij KPN om nummerweergave berhaupt te kunnen gebruiken a 1 euro in de maand. h, Emmo en bedankt h. Kijk dat zijn nou je beste maten. Zal nog eens wat kopen op je rommelmarkt. Ik heb van het geheel een paar foto's gemaakt om de happening te vereeuwigen.

           

 

   

 

Website http://frans-petrij.nl
De kleine foto's kun je vergroten door erop te klikken.
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 
30-08-2021