Hobby's Frans


WAT ZIJN MIJN HOBBY's

FOTOGRAFIE:
Daarnaast hou ik me nog bezig met digitale fotografie, heerlijk de natuur in en knippen maar. Ik heb inmiddels een Canon 50D aangeschaft en de Canon G3 hou ik voor als ik een compact camera nodig heb. Binnenkort ga ik een fotocursus volgen in Lochem om nog meer en beter te kunnen fotograferen. Dus wie mee wil het geheel kost 75 euro voor de hele dag inclusief koffie, lunch, documentatie en een certificaat dat je  met de cursus mee hebt gedaan. Er worden meerdere fotoapparaten ter beschikking gesteld door de fotograaf. Rob Winkels voor de mensen die nog geen camera in hun bezit hebben.

Inmiddels heb ik de cursus achter de rug en raad het iedereen aan die wat meer van zijn toestel wil weten als alleen de automaten stand. Rob is een joviale vent van midden 40 die een hele hoop weet van de digitale fotografie en zijn kennis ook weet over te brengen. De cursus wordt bij hen thuis gegeven in een heel ontspannen sfeer. Ook de praktijk wordt niet vergeten en vervolg cursussen kan je op aanvraag volgen. Dus kijk snel op zijn website

Wil je een keer een dag weg om foto's te kunnen maken en je hebt geen zin om alleen te gaan, laat het me dan even weten. In overleg met Alie kan een hele hoop.
Ook ik kan je het een en ander vertellen over de fotografie.


COMPUTER EN WEBSITE
Dan besteed ik heel veel tijd aan de computer en vooral mijn (onze) website, waar ik alle nieuwtjes op bijhoud voor familie, vrienden en kennissen, vreselijk verslavend en kost erg veel tijd om hem echt goed bij te houden. Maar hij wordt veel gelezen dus ik doe het niet voor niets. Ik hoop daarom dat jullie eens wat in mijn gastenboek schrijven, zodat ik weet wat jullie als lezers van mijn website vinden. Een link naar het  gastenboek vindt je onderaan deze pagina.


SPORT:
Ik sport een klein beetje en dan wel kiting   ook wel sportvliegeren genoemd  met een treintje vliegers je over het strand laten sleuren. Heerlijk om zo met de natuur en de wind te kunnen spelen. Omdat mijn rug niet zo best meer is moet ik alleen vreselijk oppassen met wat ik doe.  Ik hebben de vliegers zelf gemaakt  een behoorlijk nare en dure klus want we zijn geen naaisters. Maar goed alles werkt en we hebben er veel plezier mee. Neem maar eens een kijkje op een vlieger site daar vindt je van alles over deze sport.AUTO:
Dan mijn auto, een  Volvo 460GLT sedan uit 1993 een van de weinige van het type GLT dus je raad het al een hele klus om hem te onderhouden, maar het is de moeite waard om hem in ere te houden. Voor een auto met een benzinemotor van deze leeftijd vind ik het een prestatie dat hij bijna geen slijtage toont en nog even veel presteert als voor 4 jaar geleden. De compressie is nog altijd 1:9 (nieuw 1:10)  . Daarom hoop ik er toch nog een tijdje mee te rijden want ik vind het een fantastische auto Op deze site is een heel dagboek bijgehouden van deze auto en een stukje van de 360GLT die ik hiervoor had is ook meegnomen. Dus als je interesse hebt kijk dan snel op de pagina van de auto.