PETRI CAMERA's
Het totale overzicht

De eerste periode:

Uit bekende bonnen wordt vernomen dat het bedrijf werd opgericht als Kuribayashi Seisakusho in 1907 door Kuribayashi Yoji , de productie bestond uit statieven en donkere dozen. (camera's)  Zijn eerste camera was de Speed ​​Reflex, vermoedelijk uitgebracht in 1919. Een Petri catalogus gedateerd augustus 1981 zegt naar verluidt dat het bedrijf werd opgericht in 1918 en dat de Speed ​​Reflex werd geļntroduceerd in 1922.  Daarna zag de RF balgcamera het licht.

Het bedrijf werd in 1930 omgedoopt tot Goshi-Gaisha Kuribayashi Shashin Kikai Seisakusho.  Van 1929 tot aan de oorlog werden veel camera's gemaakt door het vennootschap en werden voor het eerst genoemd en geadverteerd als "made by First Camera Works". Deze eerste camera's werden verspreid door Minagawa Shoten, en het lijkt erop dat "Eerste Camera Works" niets meer was dan een naam en logo gesmeed door Minagawa voor reclame doeleinden (de "Eerste Camera Works " naam en het logo  werden gebruikt na de oorlog voor de eerste zes en Firstflex camera's van Tokiwa Seiki en opnieuw gedistribueerd door Minagawa. Het Kuribayashi bedrijf had in 1943 een adres in Adachi (Tokio).  Er wordt gezegd dat dit de tweede fabriek was, de kantoren en hoofdgebouw zijn in Shitaya (Tokyo), en dat dit Shitaya gebouw werd vernietigd door een aantal bombardementen in 1945.
 

Petri Fotochrome:
Naoorlogse periode
Het bedrijf veranderde de status in 1949 en werd KK Kuribayashi Shashin Kikai Seisakusho.  In die tijd zat het hoofdkwartier in Chiyoda (Tokio), en de werkplaats in de Adachi fabriek. Het vennootschap heeft geen verlenging van de samenwerking met Minagawa (eigenaar van de naam "eerst"). Dus  moest het vennootschap op zoek naar een andere merknaam en uiteindelijk werd er gekozen voor Karoron en Petri. Kuribayashi maakte een serie van 4,5 x 6 booklets onder deze namen en een 6 × 6 TLR model genaamd Petriflex. De eerste 35mm camera werd uitgebracht in 1954 en zijn eerste 35mm SLR in 1959. Het bedrijf werd Kuribayashi Shashin Kogyo KK  in 1956.  En in 1962,  werd de naam van zijn producten  Petri Camera KK.  In 1968 werd de Petri Color 35 uitgebracht, een zeer compacte camera naar verluidt geļnspireerd op de Rollei 35 camera

De Fotochrome wordt meestal aangeduid als een Petri productie, maar in feite is er weinig bewijs voor. Het is meer waarschijnlijk dat deze werd gemaakt door Copal het bedrijf dat aangeklaagd word door Harrison Fotochrome. In de late jaren zestig en moet betalen voor de vervaardiging van een camera in het midden van de jaren zestig. Fotochrome had geweigerd te betalen omdat de camera's vaak te laat werden geleverd en meestal defect. Copal won de zaak in 1971, maar tegen die tijd had Fotochrome al een claim ingediend voor bescherming van de naam.

Petri camera ging failliet in 1977 of 1978. maar werd een nieuw leven ingeblazen als Petri Kogyo K.K.  helaas voor korte duur. toch  lijkt het erop dat het bedrijf nog steeds bestaat (2009) en nu telescopen maakt. [12]
 

 

Vaste lens

PDF MANUALS + AFBEELDING
   

 Petri 7

 Petri 7S

 Petri 35

 Petri 7sII

 Petri Penta

 Petri 1.9

 Petri Penta V

 Petri RF

 Petri Penta V2

 Petri Flex V

 Petri Penta V3 Flex

Petri ES Auto

 Petri MF-3

 

 Petri SLR 35

 Petri FTX

 Petri SLR 35 Compact

 .

 Petri Half 7

 Petri Cds exposure meter

 Petri Color 35

 Petri Color 35E

 Petri FTE

 Petri flex V & V3 flier

 Petri FA-1 booklet

 Petri FT

 Petri 2.8

 Petri FT EE

 Petri Flex 7

 Petri FT 1000

 Petri FT II

 Petri V6

 Petri TTL

 Petri micro compact

 .

 Petri Compact E

 Petri MF-2

 Petri MF-1 Micro

 .

 Petri Racer (rangefinder)

 Petri MF 101

 Petri MF 102 / MF-103

Balg Camera, 4.5×60mm  

Zoeker, 24×36mm  

Zoeker, 18×24mm

SLR