Test Volvo 460GLT- 1995

 

 

Bron: Autotest 1995

 

We zijn 1 grote familie en dat willen we weten ! Dat zijn waarschijnlijk de achter liggende gedachten bij Volvo toen zij de vernieuwde 400 serie bouwde aan het het eind van 1993. De 400 werd gebouwd bij NedCar in het Limburgse plaatsje Born. Wat kon nog succes voller zijn dan de succes volle 850. Dit type werd dan ook als basis gebruikt voor de vernieuwde 400 serie. We reden de 440 GLT en de 460 GLT. 

Naast het vernieuwde interieur werd ook de 2 liter krachtbron onder handen genomen. Op 1 pk na kreeg te krachtbron 110 pk. 110 pk is een wel bekend getal bij caravan trekkers. Bij deze groep personen was Volvo sowieso al een geziene trekker. Dus met de komst van deze 2 liter Volvo krachtbron kwam Volvo tegemoet aan de eisen van deze groep “sleurhut” eigenaren. Doordat de koppeling tussen Renault en Volvo niet wilde vlotten. Besloot Volvo weer zijn eigen motoren te gaan bouwen. Hierdoor werden de 400 series van na 1993 weer voorzien van een “echte”  Volvo motor en de daarbij behorende Volvo specificaties 

De Volvo 440 en 460 zijn nou niet de modellen die sprankelen in hun vorm. Maar het is een auto die veel ruimte biedt en betrouwbaar is. Daarom is dit type vooral bekend bij mensen die veel langs de weg vertoeven en veel kilometers maken. De facelift was en blijft succes vol. De grille en de koplampen van de 850 gaven de auto een meer modernere look en zeker de 460 GLT uitvoering was zeer compleet, met verwarmde stoelen, half leren bekleding, wissers en sproeiers op de koplampen, beide voorstoelen in hoogte verstelbaar, elektrische voorportierramen, verwarmde en elektrisch verstelbare buiten spiegels, leeslampjes achterin, stuurbekrachtiging, in hoogte verstelbaar stuur enz, enz. Met zijn 6 spaaks aluminium velgen was het een auto die nog altijd de schoonheidsprijs niet heeft gewonnen maar er wel robuust uitzag en zeer veilig was door zijn SIPS (Site Inpackt Protection System) en gordel spanners . De auto heeft een grote verlichte kofferruimte waar met gemak 4 grote koffers inpassen.

De 460 GLT kon met allerlei extra’s geleverd worden. Bijv. met airbacs, cruisecontrole, airco  of een informatiecenter met boordcomputer, zelfs een “woodline” uitvoering ontbreekt niet. Ook heeft deze Zweed een lichtcontrole systeem voor de remlichten en voorlichten. Alle compartimenten zijn verlicht, zoals bagage ruimte, asbak en dashboardkastje. De stoelen zijn volkomen vernieuwd maar naar ons idee was dit niet nodig geweest omdat ze al in de vorige serie perfect voldeden. Het enige probleem wat we tegen kwamen was, dat de binnenhandgreep van de voordeuren die wat ver naar voren zijn geplaatst, daarom is er veel kracht nodig om de deur te sluiten.  2 volwassenen kunnen ruim achterin zitten, 3 kan ook maar niet voor een lange reis. De rugleuningen van de achterbank kan in 2 gedeelten naar beneden worden geklapt, zodat er een heel grote kofferruimte ontstaat. In het midden van de achterbank is een opklapbare armsteun gemonteerd. De 5 versnellingsbak schakelt soepel en direct maar verijst wel enige kracht. De achteruit word beveiligt met een ring onder de versnellingspookknop die opgetild moet worden om de achteruit te ontgrendelen. Op de achterdeuren zijn kindersloten geplaatst. Het geluid in de auto blijft binnen de perken. Alleen het veel gebruikte kunststof in deur- en andere panelen piept dat het lieve lust is en kan tot ergernis lijden.  

Het chassis is redelijk stijf en geeft voldoende comfort. De onafhankelijke voorwiel ophanging met schroefveren is soepel en voldoet prima. De achterwiel ophanging is ook voorzien van schroefveren en voldoet aan de eisen die gesteld worden. Ook bij hoge snelheden is de auto koersvast . Spoorvorming en zijwind geven hem een wat slap gevoel. We denken dat de wielophanging hier debet aan is. Een paar goede schokdempers met hulpveren zullen de auto een sportievere rijstijl toestaan.  

De twee liter injectiemotor met de codenaam B20F  heeft iets moeten inleveren aan pk’s op zijn broertje uit de 360GLT serie (115 pk) hij levert nu 109 pk maar door een betere overbrenging en een gewicht van 1035 kilo is de acceleratie van de auto goed te noemen, zelfs beter als van de 360GLT. De acceleratie van 0- 100 verloopt in 10,1 seconden en dat mag best wel een vermelding hebben. Ook boven de 100 is zijn trekkracht goed.  Zijn topsnelheid ligt rond de 195 km maar boven de 170 is de trekkracht niet echt meer om naar huis te schrijven . Het verbruik van gemiddeld 1:11,5 is goed voor een 2 liter motor. De voorwiel aandrijving met de stuurbekrachtiging brengen de pk’s goed op de weg. De voorwielen hebben snel de nijging om door te draaien bij een snelle start, zeker op een nat wegdek. De ABS met de 4 remschijven doen hun werk probleemloos. In de kofferbak vindt men een thuiskomer als u onverhoopt een lekke band onderweg krijgt. Het gereedschap hiervoor is netjes bij het reservewiel in een eigen bergplaats opgeborgen.

 

Conclusie.

De Volvo 440/460 GLT is een solide wagen met veel ruimte en een redelijk lage aanschafwaarde. Het is een echte Volvo met echte Volvo eigenschappen. Het is een tijdloos model met heel veel spirit. Het is ook een veilige auto maar dat zijn we van Volvo gewent. Het interieur is eigenlijk best wel lux te noemen en alle extra’s zijn natuurlijk welkom. De inruil waarde is helaas lager als die van de VW-Passat  de Opel-Vectra  of de Peugot 504.  De rij eigenschappen voldoen prima.

 

Terug